REGULAMENTUL CONCURSULUI

CONDIŢII DE PARTICIPARE LA CONCURSUL "FAŢADA ANULUI 2012"

1. Prezentarea concursului de fatade realizate


Principala misiune asumată de inițiatorul concursului, Baumit România Com s.r.l., este aceea de a evidenţia produsul arhitectural atat din perspectiva originalitatii si calitatii estetice, cat si din punctul de vedere al rigorii detaliilor si al calitatii punerii in opera a finisajelor Baumit.


Obiectivul concursului este de a aduce o contributie la o imagine a arhitecturii care sa pastreze si sa redobandeasca identitatea cladirilor vechi, sa genereze mai multa identitate si prestigiu cladirilor noi, incadrandu-se cu respect, dar si cu inventivitate in spatiul oraselor de astazi.
Baumit considera ca preocuparea pentru aspectul fatadei oricarei cladiri, trebuie sa imbine preferintele investitorului, creativitatea arhitectului si profesionalismul constructorului, pentru ca peisajul urban sa devina un mediu agreabil, armonios si echilibrat.


Iniţiativa firmei Baumit, de a găzdui un concurs care să pună în valoare materialele şi tehnologiile moderne de finisare a fatadelor, promovate de marca Baumit, au determinat participanţii la ediţiile anterioare să priveasca cu mai multa atentie modul de tratare a diferitelor proiecte, astfel încat să acorde egală importanţă calităţii arhitecturale şi executiei profesionale a finisajelor de fatada. Incepand cu editia din acest an, prin intermediul internetului, Baumit intentioneaza sa atraga si publicul in acest proces de comunicare, ca o modalitate de stimulare a interesului activ pentru aspectul cladirilor vechi sau noi si de reorientare catre valorile functionale si plastice ale arhitecturii.


Sectiunile concursului:


 • - Cladiri de locuit – construcţii noi de locuinte unifamiliale si colective
 • - Cladiri comunitare – constructii noi de birouri, administraţie, servicii, comerţ, cultură, învăţământ, sănătate, sport, agrement, spaţii de cult, producţie.
 • - Restaurare, reabilitare, conversie – cladiri construite existente ( locuinte sau cladiri comunitare)
 • - Cladiri din Republica Moldova - secţiune speciala

2. Condiţiile generale de participare


2.1 Concursul “Fatada anului 2012” este un concurs de fatade ale unor cladiri construite sau renovate in Romania si Republica Moldova si se organizeaza online prin intermediul site-ului www.fatadaanului.ro.


2.2 Concursul este facut public prin intermediul partenerilor Baumit, cu sprijinul unor organizatii profesionale si va fi popularizat prin mijloace media, in care vor fi anunţate conditiile generale de participare.


2.3 La concursul de fatade ale unor cladiri construite sau renovate - “Fatada Anului 2012” pot participa investitori sau beneficiari de cladiri, arhitecti, antreprenori de constructii sau firme comerciale din reteaua distribuitorilor Baumit.


Se pot înscrie persoane juridice sau fizice. Dupa validarea inscrierii de catre Organizator, solicitantul care a inscris un proiect devine beneficiar de drept al premiului, in cazul in care acel proiect este desemnat castigator.
În Concurs nu pot participa fatade ale unor cladiri realizate de membrii juriului sau proiecte care au mai fost prezentate la editiile precedente ale concursului.


2.4 Pot fi inscrise in concurs fatade ale unor cladiri construite sau renovate in perioada 1 ian.2010 – 31 dec.2012 denumite in continuare "proiecte". Prin acest termen se intelege o lucrare terminatã în proportie de 100%.


2.5 Vor fi inscrise in concurs exclusiv fatade realizate cu sisteme si materiale de finisaj Baumit.


2.6 Fiecare proiect va fi acceptat numai daca solicitantul inscrierii prezinta acordul scris al investitorului/beneficiarului si al proiectantului/arhitectului privind participarea proiectului la concurs si publicarea lui in materialele de promovare, ca si popularizarea lui in cadrul viitoarelor actiuni de promovare a produselor pentru fatade si a cladirilor de referinta finisate cu materiale Baumit.


Atat beneficiarul cat si arhitectul, au dreptul de a-si da acordul de participare a proiectului la concurs si de publicare a acestuia cu mentiunea “fara afisarea sau publicarea datelor personale”.


2.7 Proiectul cu care se doreşte intrarea in concurs poate fi nominalizat doar de către un singur solicitant.
În cazul nominalizării multiple, de către solicitanţi diferiţi, este obligatoriu ca aceştia să cada de acord in scris asupra unei nominalizări unice, cel târziu până la expirarea termenului de primire a inscrierilor la concurs.


2.8 Acordul scris se gaseste sub forma unui formular, care poate fi descarcat de pe site-ul concursului.
Solicitantul va completa toate datele cuprinse in formular si il va incarca pe site in momentul inregistrarii inscrierii.
Acordul va indica in mod expres cine va primi premiul în cazul clasării obiectivului nominalizat pe lista Câştigătorilor, precum si acceptul pentru publicarea proiectului in materialele promotionale.


2.9 Orice solicitant poate inscrie unul sau mai multe proiecte in concurs, la aceeasi categorie sau la categorii diferite, cu conditia respectarii prevederilor de la Pct. 2.4-2.8.


2.10 Înregistrarea înscrierii participării în Concurs se face online pe site-ul www.fatadaanului.ro – “Fatada anului 2012”, in urmatoarele etape:


 • Etapa 1 – inscriere online in intervalul 2 aprilie - 17 mai 2013
 • Etapa 2 – verificarea de catre Organizator a indeplinirii conditiilor generale si a calitatii materialelor depuse, in termen de 48 de ore
 • Etapa 3 – afisare online, dupa 48 de ore sau dupa clarificarea inscrierilor incomplete si incarcarea fotografiilor solicitate,
  dar nu mai tarziu la data de 17 mai 2013

2.11 Criterii de evaluare a proiectelor


 • - Particularitatea fatadei – identitate, originalitate
 • - Calitatea estetică
 • - Păstrarea sau redobândirea identităţii
 • - Calitatea intervenţiei si punerea in valoare
 • - Valoarea adăugată Baumit – utilizarea materialelor si sistemelor Premium
 • - Rigoarea detaliilor si calitatea punerii in opera a finisajelor
 • - Încadrare în contextul urban

2.12 Se vor acorda cate 3 Premii (Premiul 1, 2 si 3) la fiecare dintre cele 4 categorii ale concursului.
Premiile constau in trofee atribuite de Baumit Romania.
De asemenea, se vor acorda si 4 Premii Speciale ale Publicului, desemnate pe baza voturilor inregistrate de vizitatorii site-ului, cate un premiu la fiecare categorie.


2.13 Juriul:


Conf.dr arh. Marian Moiceanu


Decan al Facultatii de Arhitectura din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti


Conf.dr arh. Georgica Mitrache

Director al Departamentului „Sinteza Proiectării de Arhitectură” - Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti


Prof.dr.arh. Constantin Enache

Catedra de Proiectare Urbană şi Peisagistică – Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”- Bucureşti


Inginer Laurențiu Lupușor

Director General al Baumit România Com s.r.l.


2.14 Etape de jurizare


Nominalizare – selectia unui numar de 6 proiecte la fiecare categorie, care vor deveni candidate la premiere.

Sedinta de Jurizare – decizia finala asupra proiectelor castigatoare.

Anuntarea Castigatorilor si postarea pe site.

Eveniment de premiere – publicarea proiectelor castigatoare.


2.15 Decizia juriului nu poate fi contestată în justiţie.


3 Desfăşurarea concursului:


3.1 Calendarul concursului

2 aprilie – 17 mai - Inscriere proiecte online, postare proiecte validate

20 mai – 16 iunie - Votul online al publicului – vizitatorii site-ului

17 iunie - 21 iunie - Nominalizarile juriului

24 iunie - Sedinta de jurizare, desemnarea proiectelor castigatoare
Validarea votului publicului, desemnarea premiilor speciale
(Tragerea la sorti a castigatorilor premiilor promotionale pentru public)

28 iunie - Eveniment de premiere
1 iulie – 5 iulie - Expozitia de proiecte castigatoare
(modificat de Organizator la data de 3.06.2013)

 3.2 Inscriere proiecte online, postare pe site-ul “Fatada anului 2012” a proiectelor acceptate.
In perioada 2 aprilie – 17 mai, persoanele juridice sau fizice - investitori sau beneficiari de cladiri, arhitecti, antreprenori de constructii sau firme comerciale din reteaua distribuitorilor Baumit - pot inscrie online proiecte de fatade finalizate integral in perioada 1.ian.2010-31.12.2012.


Pentru a initia o inscriere, solicitantul isi va crea mai intai un “cont de utilizator” completand formularul Sign In din meniul principal, pe care il va putea accesa prin comanda Login din meniul principal ori de cate ori va dori, pana cand procesul de inscriere va fi complet.
Inscrierea va avea loc prin inregistrarea unor date intr-un formular online si atasarea/incarcarea unor documente – acord scris, facturi de cumparare produse Baumit, fotografii.


3.3 Formularul online cuprinde urmatoarele sectiuni:

- Informatii despre proiect

- Informatii despre solicitant

- Confirmare de luare la cunostinta a conditiilor cuprinse in Regulamentul concursului

- Depunere/incarcare fotografii (minim 3; maxim 5), format JPEG/JPG, minim 3.2 MP (megapixeli), maxim 6MB (megabytes) orientare landscape, raportul L/h preferabil 5/3 sau 8/5.
Recomandari pentru documentatia foto:

vederi generale - fatade principale si laterale

vederi de detaliu - elemente de fatada, textura si culoarea finisajelor, calitatea executiei

vederi de amplasament - relatia cu vecinatatea, front stradal, incadrare in ansamblu


- Depunere/incarcare acord de participare confirmat scris de beneficiar/investitor si de proiectant/arhitect; format JPEG/JPG

- Depunere/incarcare facturi scanate care sa ateste utilizarea materialelor Baumit la realizarea obiectivului : (minim 1; maxim 3), format JPEG/JPG

- Informatii suplimentare despre distribuitorul Baumit care a livrat materialele pentru proiectul inscris


3.4 Validarea inscrierii

Organizatorul concursului va verifica indeplinirea conditiilor generale si calitatea materialelor depuse, urmand a valida inscrierea in termen de 48 de ore.
In cazul inscrierilor incomplete sau a lipsei partiale a fotografiilor, Organizatorul va contacta solicitantii si vor clarifica aceste aspecte.
Dupa rezolvarea neclaritatilor sau a litigiilor, dar nu mai tarziu de data de 17 mai

2013, proiectele vor fi postate online pe site.


3.5 Contestarea inscrierilor

In cazul unor litigii legate de inscrierea unui proiect, venite din partea oricarui partener la realizarea proiectului (beneficiar, proeictant, constructor, distribuitor), se pot depune contestatii in termen de maxim 7 zile dupa expirarea termenului de inscriere, cel tarziu pana la data de 17 mai 2013. Contestatiile vor fi solutionate de Organizator in termen de maxim 7 zile, pana cel tarziu la data de 22 mai.
Dupa aceasta data, se considera acceptate conditiile generale de participare si efectele ce decurg din inscrierea unui proiect in concurs.
In cazul in care nu se intrunesc conditiile de acord ale partenerilor implicati nici dupa expirarea perioadei de 15 zile de la depunerea contestatiilor, Organizatorul isi rezerva dreptul de a respinge sau anula inscrierea proiectului in concurs.


3.6 Nominalizarile juriului

Juriul va avea posibilitatea de selecta un numar de 6 proiecte la fiecare categorie, pe care le va nominaliza drept candidate la premiere, pe baza criteriilor de evaluare anuntate.
Aceste nominalizari vor fi afisate pe site in perioada 17 iunie - 21 iunie.


3.7 Sedinta de jurizare, desemnarea proiectelor castigatoare

In data de 24 iunie 2013 va avea loc sedinta juriului pentru desemnarea proiectelor castigatoare la fiecare categorie, alese dintre proiectele nominalizate anterior. Castigatorii vor fi mentionati online pe site intr-o sectiune speciala.
Cu acelasi prilej, Organizatorul impreuna cu juriul, va valida votul online la publicului si vor publica proiectele care au obtinut cel mai mare numar de voturi.


3.8 Expozitia de proiecte castigatoare - 1 iulie – 5 iulie

Eveniment de premiere - 28 iunie
Proiectele nominalizate si cele desemnate castigatoare de catre juriu sau de catre publicul-vizitator al site-ului “Fatada Anului 2012” vor fi expuse in cadrul unei expozitii, impreuna cu proiectele castigatoare la editiile anterioare. Expozitia va fi marcata de un eveniment de premiere.


3.9 Soluţionarea litigiilor.

În cazul apariţiei unor contradicţii între concurenţi şi Organizator, respectiv juriu, părţile se obligă să găsească o soluţie bine-intenţionată şi diplomatică. Termenul pentru soluţionarea unui astfel de litigiu este de 14 zile de la anunţarea rezultatelor concursului.
Dacă discuţiile pentru soluţionarea amiabilă a litigiului nu au un rezultat acceptabil în cadrul termenului stabilit, părţile în litigiu pot apela la Organizatorul sau juriul concursului pentru arbitraj.


Decizia juriului concursului poate fi contestată numai în cazul în care există dovezi privind încălcarea condiţiilor generale ale concursului. Organizatorul, va lua o decizie finala in cazul proiectului aflat in litigiu, in termen d emaxim 30 d ezile de la data depunerii contestastiei. Decizia va fi definitivă şi nu va putea fi contestată.


4 Votul online al publicului


4.1 In perioada 20 mai – 16 iunie, vizitatorii site-ului “Fatada anului 2012”, vor avea posibilitatea de a vizualiza, compara si selecta proiectele preferate la fiecare categorie.


4.2 Vizitatorii site-ului au dreptul de a vota proiectele favorite, o singura data la fiecare categorie. Voturile vor fi contabilizate si afisate in timp real, in dreptul fiecarui proiect inscris in concurs si vor constitui suportul atribuirii celor 4 premii speciale ale publicului, pentru proiectele care vor inregistra cel mai mare numar de voturi la fiecare categorie.


4.3 Vizitatorii care vor vota proiecte, vor avea posibilitatea de a castiga mai multe premii, atribuite prin tragere la sorti electronica, astfel:

•  Tragerea la sorti dintre toti votantii inregistrati pe site:
- Marele Premiu – un Smartphone Samsung Galaxy S3
- 6 premii in obiecte promotionale Baumit


•  Tragerea la sorti dintre vizitatorii care au votat acele proiecte care au fost desemnate castigatoare de catre juriul de specialitate la fiecare dintre cele 4 categorii:
Patru 4 premii – camere foto digitale Canon A4000.


4.4 Pentru a vota, vizitatorii vor completa formularul Sign In din meniul principal si isi vor crea un “cont de utilizator”, pe care il vor putea accesa prin comanda Login din meniul principal, ori de cate ori vor dori, pana cand vor vota definitiv cate un proiect la fiecare categorie.


La inscrierea pentru contul de acces, vor fi solicitate cateva date personale, necesare Organizatorului pentru a putea comunica cu votantii: nume, prenume, oras de resedinta, adresa de e-mail, telefon.


Suplimentar, va fi solicitat codul numeric personal (CNP), cu scopul de a garanta un vot unic al fiecarui vizitator pentru un proiect selectat si pentru a administra transparent atribuirea premiilor castigate la tragerile la sorti.


4.5 In data de 17 iunie 2013, cu ocazia sedintei juriului pentru desemnarea proiectelor castigatoare la fiecare categorie, Organizatorul va valida votul online la publicului si va desemna cele 4 proiecte carora li se va acorda cate un Premiu special al Publicului.
Cu aceeasi ocazie, se vor desfasura si tragerile la sorti pentru atribuirea premiilor destinate vizitatorilor votanti. Castigatorii vor fi publicati pe site si vor fi contactati de Organizator pentru inmanarea premiilor.


5 Protectia datelor cu caracter personal


5.1 Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Organizatorul are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care titularii de proiecte sau vizitatorii votanti le furnizeaza.


5.2 In acest sens, S.C. Baumit Romania Com s.r.l., cu sediul în Bucureşti, B-dul Iuliu Maniu nr. 600 A, sector 6, identificată prin codul unic de înregistrare RO-7568475 şi numărul de ordine J 40 / 6207 / 21.07.1995 la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, reprezentată de ing. Laurenţiu Claudian Lupuşor – director general și președinte al consiliului de administratie, în calitate de Organizator, este înscrisă la ANSPDCP în Registrul General de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal sub nr. 0015689/13.06.2012.


5.3 Titularilor de proiecte si vizitatorilor site-ului care voteaza proiecte, le sunt garantate drepturile cu privire la protectia datelor cu caracter personal in conformitate cu Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, printre care:
- dreptul de acces la date: la cerere și în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care privesc o persoana sunt sau nu sunt prelucrate de Organizator;
- dreptul de interventie asupra datelor: orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la Organizator, la cerere si in mod gratuit:
a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
c) realizarea notificarii catre terte persoane carora le-au fost dezvaluite datele, a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
-dreptul de opozitie: persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare.


5.4 La cererea oricarui titular de proiect sau vizitator votant, Organizatorul va asigura acestora exercitarea oricaruia dintre drepturile prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, titularii de proiecte sau vizitatorii votanti vor trimite Organizatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata, pe adresa Baumit România Com SRL, Sediul central: Bd. Iuliu Maniu, nr 600A, sector 6, Bucureşti.


5.5 Organizatorul le poate solicita castigatorilor concursului acordul pentru a utiliza in mod gratuit, in diverse materiale tiparite, audio si video, numele, prenumele lor si orasul de resedinta. Titularii de proiecte sau vizitatorii votanti nu vor fi obligati sa isi exprime acordul, acest aspect ramanand la libera lor alegere.


Informatii despre concurs si corespondenta

Mobil: 0722 245.585
e-mail: a.albulet@baumit.ro

Echipa de organizare

Director pentru Proiecte
Adrian Albulet
Mobil: 0722 245.585
e-mail: a.albulet@baumit.ro

Asistent marketing

Eliza Vlad
Mobil: 0727.224.997
e-mail: e.vlad@baumit.ro

Baumit România Com SRL

Sediul central: Bd. Iuliu Maniu, nr 600A, sector 6, Bucureşti
Теl.: 021-350.01.03/06
Fax: 021-318.24.08